Svađa u kojoj su sudjelovale četiri osobe u listopadu prošle godine u Zemuniku Gornjem završila je na Prekršajnom sudu, ali sudionicima nisu izrečene kazne jer se ona nije odigrala pred svjedocima.

Kako je navedeno u presudi, dvojica muškaraca ostavili su vozilo na poljskom putu dok su brali masline, zbog čega supružnici nisu mogli proći svojim vozilom. Dan u polju nije pozitivno djelovao na živce maslinara, budući da je jedan od njih prišao vozaču i rekao mu: „Izađi, mi te čekamo, ja ti nisam Paško, mi ćemo te srediti".

Muškarac je izašao iz automobila i također pokazao svoje verbalno umijeće, odgovarajući: „Jebem ti mater, lopove, smeće jedno, što si nam ukrao motornu pilu" . Izašla je i žena, ali nju je drugi "maslinar" dočekao udarcima šake u glavu i potiljak te nogom u stražnjicu. Njezin suprug potom je iz automobila uzeo vile, a supruga mu je više puta viknula da ih ubije, nakon čega su se napadači povukli a supružnici sjeli u automobil i uputili se kući.

Konkretni događaj nije se zbio na javnom mjestu jer u polje dolazi samo određeni krug ljudi radi obrađivanja zemlje i berbe. Mjesto događaja nije vidljivo s asfaltne ceste niti udaljenih najbližih kuća pa je sud sve okrivljenike oslobodio od optužbe za prekršaj koji im se stavlja na teret.