ZADAR- Sveučilište u Zadru dobilo je sedam ponuda na natječaj za izvođenje radova na izgradnji Studentske menze sa studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa.

Za taj posao, procijenjene vrijednosti 48.7 milijuna kuna bez PDV-a, javile su se renomirane građevinske tvrtke iz cijele Hrvatske te zadarski Lavčević. Raspon njihovih ponuda je od 59.8 milijuna kuna do najviše koja iznosi 76.1 milijun kuna koja s PDV-om kojeg plaća investitor iznosi 95.2 milijuna kuna. Tu je ponudu dala Zajednica ponuditelja kojoj je nositelj zagrebačka tvrtka Ing-grad koja se i do sad javljala na zadarske kapitalne natječaje. Najnižu ponudu od 59.8 milijuna kuna bez PDV-a, zadarsko sveučlilište dobilo je od tvrtke Graditelj svratišta sa sjedištem u Zagrebu i podružnicama u tri regionalna centra.

Na ovaj natječaj javila se i zajednica ponuditelja Strabag i Texo Molior koja je nedavno ugovorila dogradnju škole u Dubrovniku sa 16 učionica za 70 milijuna kuna. Za gradnju dva nova objekta u Zadru dali su ponudu na 67.6 milijuna kuna, odnosno 84.6 milijuna kuna s PDV-om. Zajednica ponuditelja Lavčevića iz Zadra i Splita dala je ponudu na 65.4 milijuna kuna bez PDV-a. Na natječaj su se još javile tvrtke Projekt gradnja iz Zagreba sa 64.8 milijuna kuna, Radnik iz Križevaca sa 69.9 milijuna kuna i zagrebački Kamgrad koji je dao ponudu na 74.6 milijuna kuna (sve bez PDV-a).

Ponude su otvorene prije mjesec dana. Njih sada važe i provjerava Povjerenstvo koje će rektorici Dijani Vican predložiti odluku o izboru graditelja studentskog doma i menze. Ta dva objekta studentskog standarda gradit će se  na lokaciji uz sadašnjeg atletskog igrališta koje je uz zgradu u kojoj je uređen studentski dom. Rok za gradnju je 425 dana.

Projekt studentske menze s 500 mjesta te studentskog doma sa 285 ležajeva izradio je zagrabački Sangrad kao pobjednik arhitektonskog natječaja. Vlasnik te tvrtke je arhitekt Vedran Pedišić, pašmanskih korijena.