Netko je ponovno provalio u montažnu građevinu na Kolovarama i kao pravi "gazda" zatvorio vrata iznutra. Carina je u rujnu 2017. godine zapečatila objekt u kojem je bio Zara beach. Policija je u veljači prošle godine podnijela kaznenu prijavu protiv dvije osobe sa sumnjom da su provalili u objekt. Tko je sada provalio i skinuo traku, to je pitanje za policiju koja je jučer po prijavi izašla na očevid.

U ime Hotela Zadar koji su nominalno vlasnici tog spornog objekta, podnesena je prijava Općinskom državnom odvjetništvu i Carini koja još uvijek obavlja inspekcijski posao dok ga jednog dana ne preuzme Državni inspektorat.
Pod Državni inspektorat dolazi građeviska inspekcija koja je svojedobno tražila rušenje ovog objekta. Kada su ga vlasnici htjeli rušiti, inspekcija se oglušila. No ne bi trebali ostati imuni na znak upozorenje građanima da se radi o opasnoj terasi koji su postavljeni po nalogu komunalnih redara. Dok gradska služba upozorava građane i kupače da je taj plažni objekt opasan, Odjel za gospodarenje gradskom imovinom stavio ga je u planu za koncesijsko odobrenje.

Gradska tvrtka Obala i lučice, koja održava plažu Kolovare, ograđuje se od tog objekta. Nije u granicama plaže koja se službeno otvara 15. lipnja, rekao nam je Renato Jeričević, zadužen za plažu kao i pauk-službu u Obali i lučicama. Oni će do tog datuma, kada se podiže i Plava zastava, staviti još jedan info pano, da kupači vide i znaju koje su granice plaže.

Čardak ni na nebu ni zemlji i dalje je tema sudskog spora kojim Država, poznata kao najbolji "gospodar" državne imovine, traži pravo vlasništva na pomorskom dobru, što je još čudnije.