Nije uvijek dobro biti revan i ekološki osviješten, pokazao je ukob dvojice Sukošanaca, od kojih je jedan dovezao otpad na deponij Golo Brdo, a drugi bio stražar koji je od njega tražio da pravilno postupa s otpadom. "Susret" je završio fizičkim obračunom te ozljedom zaposlenika Zlatne luke. Ovih dana sud je donio presudu prema kojoj je napadač za događaj iz 2014. godine dužan stražaru isplatiti 36,5 tisuća kuna te još 13 tisuća za troškove parničnog postupka.

Djelatnik komunalne tvrtke "Zlatna Luka" iz Sukošana tražio je da njegov sumještanin iz smeća koje je dovezao osobnim vozilom odvoji papir od granja, a on mu je odvratio: "Tko si ti, ti si goli k...c, odjebi", nastavivši ga vrijeđati zajedno sa svojom suprugom s kojom se tamo dovezao, nakon čega je tužitelja naglo povukao za desnu ruku. Komunalni redar je čitavom svojom težinom pao na ruku te iščašio desno rame. Zbog te je ozljede u Klinici za ortopediju Lovran morao obaviti operativni zahvat.

- Automobilom s prikolicom nije stao na rampi već se samo provezao, izišao iz auta, a njegova supruga je krenula okretati auto na rikverc prema šumi, gdje se ne smije bacati otpad koji su oni imali. Prošao sam oko auta na južnu stranu i prišao supruzi tuženika, te tom prilikom stajao između prikolice i auta uz "rudu" i pružio ruku kako bih pokazao gdje trebaju baciti gume, s obzirom da su bile na vrhu, a ruku usmjerio prema kontejneru gdje to trebaju odložiti. Prema meni je dotrčao tuženik s druge strane i povukao me za tu ruku, koja je ispala iz čašice, posvjediočio je stražar.

Svjedok koji je tamo prikupljao sekundarni otpad ispričao je okolnosti događaja, kao i to da je nakon pada komunalnog redara počeo iskrcavati iz prikolice smeće, plastiku, gume i drugi otpad. Tuženi Sukošanac branio se tvrdnjom da se on branio od stražara, koji je sam pao preko prikolice, ali sutkinja Tereza Mitrović nije povjerovala njegovom iskazu.