Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer u Riječkoj ulici izazvao požar na vozilu Ford (ZD) u vlasništvu 38-godišnjakinje pa kasnije ometao vatrogasce u gašenje vatre.

Prema informacijama iz PU zadarske, 42-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom sinoć predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Trenutno čeka saslušanje kod suca nakon čega će uslijediti odluka o puštanju ili zadržavanju u istražnom zatvoru. 

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je 42-godišnjem suprugu 38-godišnjakinje koji je, nakon međusobnih nesuglasica, odlučio zapaliti automobil koji su oboje koristili. Zbog tijeka istrage policija zasad ne otkriva sredstvo izazivanja požara, a još nije poznata ni visina materijalne štete.

Muškarac je policiji od ranije poznat kao osoba sklona nasilničkom ponašanju te po kaznenim djelima zlouporabe droge te imovinskog karaktera.