Nakon što ponovno nije postignut dogovor oko povećanja plaća, vozači gradske prijevozničke tvrtke Liburnija organiziraju novi štrajk koji će rezultirati obustavom prometa na gradskim i prigradskim autobusnim linijama u srijedu od 9 do 11 sati.

- Nakon što ni nakon ponovljene komunikacije s nadležnima iz Grada Zadra od kojih je pristigao načelno pozitivan odgovor u svezi radničkih i sindikalnih zahtjeva, i s direktorom Liburnije, nije bilo bitnih pomaka u svezi povećanja osnovice plaće radnicima, organizira se novi prosvjedni skup upozorenja. Od 9 do 11 sati radnici Liburnije, poduzet će industrijsku akciju prekida prometa na gradskim i prigradskim linijama u organizaciji SPIVH-a i Podružnice SPIVH-a pri Liburnija d.o.o. Zadar, a sve u cilju ostvarenja opravdanih radničkih i sindikalnih zahtjeva za povećanjem osnovice plaće radnicima i dr.. Građani Zadra mole se za razumijevanje za privremeni prekid prometa, javljaju sindikalni predstavnici Stjepan Lisičak, Marin Sikirić i Vedran Uranija.

Podsjetimo, radnici traže povećanje osnovice plaće za 10% te izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, tjednog odmora, povećanja stalnog dodatka osoblju koje radi smjenski rad, definiranja posebnih (otežanih) uvjeta rada kao i izradu nove sistematizacije radnih mjesta.

- Gradska uprava mora biti odgovorna prema izvršenju proračuna, nemamo ništa protiv zahtjeva sindikata i njihovog pokušaja da ispune svoje zahtjeve na bilo koji legalan način poput štrajka. Podržavam njihove zahtjeve ali kao gradonačelnik moram reći da ovog trenutka nemamo sredstava u proračunu, komentirao je Branko Dukić najavu nove obustave prometa na linijama Liburnije.