„Sigurno u prometu" je prometno-edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom koje se obučavaju i natječu u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te u vještini upravljanja biciklom u simuliranim prometnim uvjetima, učenici osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina.

Ovogodišnje, 27. državno natjecanje održat će se u Zadru od 21. do 24. svibnja. Organizatori natjecanja su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a domaćin i suorganizator natjecanja je Autoklub „Zadar". 

Škola domaćin, u kojoj će se natjecanje održati je Osnovna škola Zadarski otoci.
Sudjeluju ekipe iz svih županija i Grada Zagreba. Svaku županijsku ekipu čine četvero učenika (dvije djevojčice i dva dječaka) i njihovi mentori. Ekipe i njihovi mentori bit će smješteni u TN Zaton u Zatonu.

Svečano otvorenje 27. državnog natjecanja bit će u Osnovnoj školi Zadarski otoci  u četvrtak 23. svibnja 2019. godine u 09:00 sati nakon čega počinje praktični dio natjecanja. Isti taj dan u 18:30 u TN Zaton objaviti će se rezultati te dodijeliti nagrade i priznanja.