Iz Policijske uprave zadarske mole građane za pomoć pri utvrđivanju identiteta osoba koje stoje iza velikog požara u zgradi Marine Zadar.

- Potkraj prošle godine, 9. prosinca, između 11 i 12 sati, u Ulici Ivana Meštrovića u Zadru, nepoznati počinitelji su izazvali požar na prvom katu zgrade u vlasništvu Republike Hrvatske (bivši casino u marini), koji se proširio i ubrzo zahvatio cijelu zgradu. U svezu s navedenim požarom dovode se mlađe osobe, koje su snimljene kamerom video nadzora, stoga pozivamo sve građane, ukoliko prepoznaju osobe sa slika, da to dojave u Prvu policijsku postaju Zadar na brojeve telefona 023/345-141 i 345-142 ili na broj 192, a informacije se također mogu proslijediti i putem elektroničke pošte na e-mail [email protected]

Poslovni prostori, koje je nekad koristio Tankerkomerc, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s državom zapušteni su već više od desetljeća. Snimka, nastala u vrijeme požara, u posjedu je policije već duže vrijeme no za obavijest javnosti moralo se čekati na odobrenje nadležnog državnog odvjetništva.