Općinski sud u Zadru osudio je 34-godišnjaka iz Novalje na 730 sati društveno korisnog rada zbog prometne nesreće u kojoj je teretnim automobilom iza ponoći na cesti u Novalji oborio britanskog državljanina te ga teško ozlijedio.

Kako je utvrđeno presudom, on je u trenutku prometne nesreće bio pod utjecajem alkohola i hašiša ili marihuane. Zbog neprilagođene brzine i smanjenih mogućnosti percepcije i reakcije, u blagom desnom zavoju, prednjom desnom stranom vozila udario je pješaka, državljanina Velike Britanije, koji se kretao u grupi pješaka desnim rubom ulice u istom smjeru i koji je također bio pod utjecajem droge i alkohola. Britanac je od siline udarca odbačen na tlo i zadobio tešku tjelesnu ozljedu, prijelom stidne kosti.

Iako je bio svjestan činjenice da je oborio pješaka, vozač je bez zaustavljanja odjurio u smjeru centra Novalje, ne pružajući pomoć ozlijeđenome, a u policijsku postaju pristupio tek nakon više sati od nesreće shvativši da je otkriveno vozilo kojim je skrivio nesreću.

Okrivljenik je na raspravi iskazao da se smatra krivim za učin kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret. Uvjetna kazna radom za opće dobro izrečena je u suglasnosti okrivljenika i zastupnice optužbe.

Sudac je za izazivanje prometne nesreće utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, za nepružanje pomoći pet mjeseci, a sve je zamijenjeno jedinstvenom kaznom rada za opće dobro.