ZADAR- Zadar je danas ostao bez velikog liječnika - u snu je preminuo 67-godišnji dr. Stipan Kujundžić. 

Na žalost, doktora koji je mnogima pomogao, izdalo je srce u obiteljskom domu. Najpoznatiji zadarski internist, gastroenterolog dr. Kujundžić, bio je odličan dijagnostičar, liječnik koji nije odustajao u potrazi za uzrocima medicinskih problema. Sa svojom duhovitošću i pristupom bio je melem pacijentima koji su uvijek znali da će u njegovoj ordinaciji brže i bolje doći do lijeka. 

Dr. Stipe Kujundžić imao je i umjetničkog duha. Bila je to njegova terapija: slikao je i izlagao. Njegova posljednja izložba bila je krajem prošle godine povodom 150. godišnjice osnutka prve liječničke udruge u Dalmaciji. Tada je izložio svoje "Svece titulare zadarskih crkava" i oprostio se od zadarske javnosti punim imenom Stipan Kujundžić Šuntić. Bio je jedan od osnivača, donatora i članova likovne udruge ZadArt.

Stipan Kujundžić rođen je u Grubinama kod Imotskog 5. ožujka 1952. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Imotskom, a studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci (1976.) gdje je i specijalizirao internu medicinu (1985.). Radio je u zadarskoj bolnici dok nije otvorio jednu od prvih privatnih ordinacija u kući plemića Borelli. Autor je više stručnih radova i sudionik brojnih strukovnih kongresa. Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog gastroenterološkog društva itd. Od 1991. bavio se i slikanjem te je izlagao na više skupnih i jednoj samostalnoj izložbi.

Posljednji ispraćaj dr. Stipana Kujundžića bit će u srijedu u 15 sati na groblju Belafuža.