ZADAR- Prošla su puna četiri mjeseca od kada je iz zadarske bolnice objavljen javni natječaj za 9 voditelja i glavnih sestara na mandat od četiri godine. Ravnatelj bolnice još se nije odlučio između dvojice kandidata za voditelja Odjela za Koronarnu skrb jer jednog kandidata zagovora dr. Dario Nakić, pročelnik Interne službe, dok je dr. Željko Čulina stao iza drugog kandidata odnosno njegovog predloženog koncepta.

Zbog te pat -pozicije, kao što smo već pisali, nije riješen natječaj za druge voditelja i glavne sestre na natječaju koji je  za većinu šefovskih mjesta ponovljen. Među ostalim, zamjenik ravnatelja bolnice, ujedno voditelj Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, dr. Edi Karuc  silom prilika je i v.d. voditelja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Tri u jednom, malo je previše za tako odgovorne dužnosti. Istodobno, kandidat za voditelja Hitnog bolničkog prijema kao i ostali kandidati čekaju tko će prije popustiti: Čulina ili Nakić, da bi bili izabrani i imenovani.

Naravno, postavlja se i pitanje valjanosti takvog natječaja: objavljenog 18. siječnja 2018. Indikativno je i što se na novinarski upit o ishodu natječaja, ravnatelj bolnice nikada se nije očitovao.

U međuvremenu bolnica, zadarska ustanova s najviše zaposlenih, objavljuje i poništava natječaje. Posljednjim natječajem popunjava se 18 radnih mjesta za medicinsko osoblje. Zadarska bolnica želi zaposliti čak tri završena specijalista ili specijalisticu patologije. Dva se specijalista patologije i citologije planiraju zaposliti na Odjelu za patologiju a jedan na Odjelu za citologiju.

Kandidata baš i nema na tržištu rada što je pokazao i travanjski natječaj za pet specijalizacija. To da se nitko nije javio za tri mjesta specijalizacije hitne medicine, postalo je pravilo. Međutim, nitko se nije javio niti za  specijalizaciju iz neurologije.

Na taj natječaj zadarske bolnice samo se javila dr. Marija Martinović, 27-godišnja liječnica iz Buševeca (u blizini Velike Gorice). Ona je jedina kandidatkinja za specijalizaciju iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine. O njezinom eventualnom prijemu odluku će donijeti komisija nakon razgovora s kandidatkinjom koji uvijek donosi presudan bodove.