Na čelu Trgovačkog suda u Zadru kojeg od njegovog osnivanja vodi sutkinja Ardena Bajlo, doći će do smjene. Nakon 20 godina vođenja Trgovačkog suda, još uvijek aktualna predsjednica Ardena Bajlo nema više zakonsko pravo na novi mandat. Stoga se ona nije ni prijavila na natječaj Državno sudbenog vijeća (DSV) na koji je svoju prijavu dostavio samo sudac Tomislav Jurlina.

Potvrđeno nam je to iz tajništva Državno sudbenog vijeća koje je 17. travnja objavilo između ostalog i oglas za mjesto predsjednika Trgovačkog suda u Zadru koji je nadležan za područje Zadarske i Šibensko-Kninske županije.

S obzirom na to da je zadnji dan prijave na ovaj natječaj bio 17. svibnja 2019., postoji mogućnost da tijekom tjedna pristigne još prijava putem pošte s datumom zadnjeg dana roka za prijavu od 30 dana, napominju iz DSV-a.

Sudac Jurlina ima sve uvjete za predsjednika suda na kojem su uglavnom sutkinje. On se prije dvije godine vratio na zadarski sud nakon što je odlukom Državnog sudbenog vijeća dvije godine bio na Visokom trgovačkom sudu u Zagreb. Prije toga je na Trgovačkom sudu u Zadru proveo osam godina. Do odlaska na Visoki trgovački sud bio je i glasnogovornik Trgovačkog suda u Zadru.