Od danas do četvrtka održavaju se Dani otvorenih vrata Klasične gimnazije Ivana Pavla II., u vremenu od 9 do 16 sati u prostorijama škole čiji učenici svi upisuju fakultete a čak 70 % studij koji je odabralo kao prvi izbor; na kojima se učenici, roditelji i zainteresirani građani mogu upoznati s radom škole, klasičnim obrazovanjem i brojnim projektima koje škola nudi.

U ponedjeljak 20. svibnja, prvoga od Dana otvorenih vrata, u školskoj dvorani s početkom u 13:15 sati bit će predstavljen novi broj školskoga lista Bolji svijet. U svojem 15. broju Bolji svijet donosi 34 kratke misli učenika o njihovoj školi: čime se ponose, koje su joj prednosti i kakva je školska atmosfera. List predstavlja svoju mlađu sestru Katoličku osnovnu školu „Ivo Mašina", koja je zaokružila odgojno-obrazovni sustav Katoličke Crkve u Zadarskoj nadbiskupiji te su tu i nezaobilazna školska zbivanja, intervjui s nastavnicima, s maturantima sportašima i maturantima sjemeništarcima. Novi broj daje savjete za učinkovito učenje i prevladavanje školskog stresa, govori o vršnjačkom nasilju, kao i o egzotičnoj i nepoznatoj korejskoj glazbi. Učenička nadarenost vidi se i na njihovim fotografijama, likovnim i literarnim radovima, a Kutak za maturante baš se opustio među najstarijim učenicima i na ekskurziji u Grčkoj. English pages standardno već zatvaraju list stripom.

Urednici su učenica 4.a razreda Nikolina Bajlo i profesor Damir Sikirić. Odgovorni urednik je ravnatelj škole don Ante Sorić. Ovaj broj Boljega svijeta tiskan je u 2.000 primjeraka.