Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 17. svibnja 2019. podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog počinjenja kaznenih djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona, izvijestio je ŽDO na svojim stranicama.

Okrivljenika se tereti da je 28. veljače 2019. oko 6 sati u Pagu u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom, u nakani da usmrti svoje četvoro djece, za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete, te ih jedno po jedno bacio sa terase ispred ulaznih vrata (sa visine od 4,95 metara) na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije su djevojčice i jedan dječak zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, a smrtna je posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i jer je istražni zatvor nužan radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

Odvjetništvu je isticao rok za podnošenje optužnice, budući da bi za desetak dana prošao maksimalni tromjesečni rok za istražni zatvor.