Gradskoj upravi trebalo je tri mjeseca da posegne u gradsku blagajnu kako bi osigurali još 1.3 milijuna kuna za projekt dogradnje područne škole u Pločama.
Još u veljači gradonačelnik Branko Dukić poništio je natječaj za rekonstrukciju područne škole Krune Krstića na Ploči, jer su imali samo jednu ponudu koja je bila znatno veća od procjene vrijednosti posla. Krekić Avangard tada je dao ponudu od 3,23 milijuna kuna bez PDV-a, a procjena je bila 2,5 milijuna kuna. Ta ponuda je bila niža u odnosu na one koje je Grad Zadar dobio na ponovljenom natječaju zbog kojeg se također mora namaknuti dodatni novac.

Krekić Avangard na ponovljenom je natječaju, na koji su pristigle tri ponude, svoju još povećao za 120 tisuća kuna. Ali to nije najniža ponuda koja iznosi 3.3 milijuna kuna bez PDV-a, dok je najviša 3.7 milijuna kuna.
Stoga je opravdano pitanje oporbenih vijećnika kako je moguće da stručnjaci a u ovom slučaju radi se o arhitektonskom uredu Atrij koji za Grad Zadar  godinama radi, napravi procjenu vrijednosti radova koja je za 45 posto manja od najniže ponude na javnoj nabavi.

Ja li je stvar ponude, potražnje ili nečega drugoga, nadležni još nisu ustvrdili. No, najlakše je bilo rebalansom osigurati 4,4 milijuna kuna.
Sad ćemo izabrati izvođača radova kako bi ih započeli i kako ne bi propustili rokove, opravdanje je koje su dobili znatiželjni vijećnici.