ZADAR- SDP-ov vijećnik Jure Zubčić predložio je da četvorica zadarskih gradonačelnika a ne građani Zadra putem Gradskog proračuna podmire 1.6 milijuna kuna, koliko je im je određenom sudskom presudom nakon tužbe Udruge sv. Nikola iz Oliba.
Od gradonačelnika Živka Kolege, u čije je vrijeme dogovorena gradnja staračkog doma na Olibu, preko Zvonimira Vrančić, kada je ugovoreno projektiranje od 750 tisuća kuna s arhitektom tvrtkom Forum AB, zatim gradonačelnika Božidara Kalmete čije su službe obećavale nastavak gradnje preko EU financiranja do gradonačelnika Branka Dukića koji je dočekao da olipska udruga traži putem suda svoj novac. Sud je obračunao i visoke kamate, a aktualne gradske vlasti se ne uzbuđuju oko toga.

- Mi nismo imali nikakav ugovor s udrugom sv. Nikola koja se raspala a iseljenici se nisu vratili zbog kojih je započet taj projekt. Grad Zadar nije imao obavezu o financiranu tog projekta, istaknuo je Vrančić.
Aktualni gradonačelnik Branko Dukić kazao je kako je postojala dobra volja da napravimo ono što otočanima treba.- Ali u to vrijeme nije bilo novaca, a sada nema radnika. Imamo spreman projekt igrališta na Olibu za 420 tisuća kuna ali ne možemo doći do izvođača radova. Nitko ne želi raditi na otoku. Što bi tek bilo da se gradio taj objekt, kazao je Dukić. Kao gradonačelnik on nije želio komentirati sudsku presudu.
Kakva je to poruka otočanima, pitao je Zubčić koji nije prihvatio ni Vrančićevo, kako je rekao, opravdanje. To nije opravdanje nego istina, kazao je predsjednik Gradskog vijeća