Dan Grada Paga obilježava se u petak, 17. svibnja 2019. godine. Program obilježavanja započinje polaganjem vijenaca na Gradskom groblju i misom u zbornoj crkvi Marijinog uznesenja. Na glavnom gradskom trgu u 10:30 sati nastupit će Gradska glazba i zbor dječjeg vrtića "Paški mališani".

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Paga započinje u 11 sati u Kneževom dvoru u Pagu na kojoj će se dodijeliti godišnje nagrade i zahvalnice. Dobitnici godišnjih nagrada su OŠ Jurja Dalmatinca, Srednja škola Bartula Kašića, Dječji vrtić "Paški mališani", NK Pag, Anthony Buljanović i Ana Žunić. Zahvalnice će dobiti STK Pag , Veslački klub Pag, Karnevalska udruga Markova kumpanija, prof. Ivica Grubić, Valter Maričević , Vedran Dorušić i Mate Branko Donadić.

U 12 sati započinje manifestacija "Ca, ča, što se nekad jelo na našem otoku" u organizaciji Srednje škole Bartula Kašića i Turističke zajednice grada Paga te rezanje rođendanske torte uz nastup klape Sol na Trgu Petra Krešimira IV. a sve završava otkrivanjem spomen ploče pjesnikinji Tatjani Arambašin, književnici rođenoj u Pagu 1922. godine.

Od 1954. godine živjela je u Puli i radila kao profesionalna spisateljica te objavila 17 knjiga. Neka djela su joj prevođena na strane jezike: na njemački, talijanski, engleski, mađarski i esperanto. Među prvim Istranima postala je članica Društva hrvatskih književnika 1966. godine. Dobila je nagrade Ksaver Šandor Gjalski, Drago Gervais, Dr. Mijo Mirković i druge, a preminula je 2009. godine.