Na današnjem Aktualnom satu nezavisni vijećnik Mladen Malta postavio je jedno podrugljivo i drugo osobno pitanje.

- Zadar je turistički grad a njegov razvoj prati nedostatak hotel, ali i benzinskih crpki. Predlažem da se jedna izgradi kod tržnice, druga kod carine, treća kod Foše. Nedostaje i bankomata pa bi bilo dobro staviti jedan na Trgu u slastičarnicu koja ne radi zimi, može jedna i u gradsku upravu, a bilo bi dobro i u Gradsku ložu. Renči ne bi imala ništa protiv a kako se tamo ljeti izlažu zmije, onda bi ga one čuvale bankomat, naveo je Malat u uvodu pitanja kako gradska vlast prati turistički razvoj Zadra.

Malta kao trgovac dobio je nakon sedam dana opomenu i kamatu od 111 kuna ako ne plati mjesečni zakup u roku koji mu je istekao za sedam dana. - Ako ne platim prijeti mi sudski postupak i raskid ugovora o zakupu. Malo je kasnio i taj račun koji je bio datiran do 10. travnja a i ja sam malo namjerno kasnio. Dok nisam bio vijećnik, znao sam kasniti u plaćanju za najam istog gradskog prostora  zimi i po dva mjeseca. Čemu ovo plašenje? Zašto postoje dvije bjanko zadužnice. Je li to zato što kao vijećnik postavljam neugodna pitanja ili je to praksa prema svima, pitao je Malta.

Naravno da je pročelnik za financije Ivan Mijolović rekao da se tako ponašaju prema svima zakupcima. Nije namjerno, potvrdio je to prije njega gradonačelnik Branko Dukić.

On je vijećnika Maltu podsjetio kako se u Zadru razvija visoki turizam i kako se prema njemu stremi. - Prošli mjesec je došlo 17 posto više turista nego lani, upoznao je Dukić zadarske vijećnike. A onda je uslijedila poruka gradonačelnika: Ono što smo napravili, to je realno. Zadar je turističko mjesto. Svi od toga imate neke koristi. Morate neki put i zahvaliti Gradu Zadru i TZ Grada, glasio je Dukićev odgovor na Maltino ironično pitanje.