Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave trenutno rješava sedam predmeta iz Zadra.

Najstarija žalba zaprimljena je 18. ožujka kada se SNF Adriatic žalio na javni natječaj Odvodnje za nabavu kemikalija. Zbog materijala za higijenske potrebe i njegu u Općoj bolnici Zadar žalbu je uputila Alca Zagreb. Komisija je nedavno zbog grešaka u nabavi poništila odluku zadarske bolnice kojom su usluge tjelesne zaštite osoba i imovine u Poliklinici povjerene zadarskom Mediteran Security. Žalbu na ovu odluku uputila je zagrebačka tvrtka Noky Security kojoj je bolnica sada dužna isplatiti troškove žalbenog postupka u iznosu od 5.781 kuna.

Odluku Državne komisije još čekaju Liburnija za nabavu pneumatike (žalitelj: Inter cars), Vodovod (ZP Ramić-Trade i EL Tim) za rekonstrukciju TS Boljkovac, Obala i lučice za parkirne automate te Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije koji je zaprimio dvije žalbe za dvije grupe nabave usluga popravka i održavanja vozila (Auto centar Perović i Autocentar Serdarević).

Na čekanju je i Zračna luka Zadar, koja je zaprimila žalbu Tramesa na dokumentaciju u natječaju za izradu glavnog i izvedbenog projekta dogradnje glavne stajanke 2. faza, posla vrijednog 1,5 milijuna kuna.