ZADAR- Tema ovogodišnje „Gradionica" bit će park Vruljica o kojoj će biti riječi na večerašnjoj tribini koju u suradnji s Društvom arhitekata Zadra i Gradom Zadrom, provodi udruga Eko Zadar. Kako mladi arhitekti vide Vruljicu otkrit će se na prezentaciji njihovih ideja, vizija i mogućeg rješenja, koja će se predstaviti na KvartArtu.

Treće izdanje tog festivala urbanog življenja, potaknutog iz Odjela za EU fondove bit će od 14. do 22. lipnja. Do tada bi se vrijeme trebalo stabilizirati jer većina programa koji su u pripremi bit će na otvorenom dijelu vojarne Stjepana Radića. Tamo bi se nakon KvartArta trebalo otvoriti gradilište na uređenju Centra za mlade, što znači  da će se uz  zapuštenu i derutnu zgradu posljednji put odvijati program festivala.

Jedino što smo uspjeli doznati od pročelnika Šime Erlića kako će ove godine program biti bogatiji i više će koštati - 250 tisuća kuna. - Dio tog iznosa, a to smo već najavili biti će iz iz EU projekta ZadrugArt, podsjetio je pročelnik Erlić.

Već idućeg tjedna na vidjelo će izaći glazbeni program kojeg priređuje Koncertni ured Zadar. Oni su za taj dio dobili novac od Ministarstava kulture, dok će im se iz gradskog proračuna za tehničke usluge kao i svake godine isplatiti 69 tisuća kuna.

I Turistička zajednica Grada uključila se u sufinanciranje koncerata koji će biti u sklopu KvartArta. Jedino što smo saznali je da Miroslav Tadić, gitarist svjetskog formata, koji je dvije godine bio zaštitni znak KvartArta, ove godine neće gostovati na zadarskom festivalu.