Iako smo zakoračili duboko u svibanj, Turistička zajednica Grada Zadra još nije odlučila koje će plaže urediti pred dolazak turističke sezone. Naime, kako smo nedavno pisali, TZ Grada Zadra je za tu namjenu ove godine izdvojila rekordan iznios - 730 tisuća kuna, umjesto prošlogodišnjih 315.000 kuna.

„Iz godine u godinu sve je veća i vidljivija uređenost naših turističkih mjesta, te samog grada Zadra, što utječe na zadovoljstvo gostiju, koji se u sve većem broju odlučuju na ponovni dolazak u Zadar. Turistička zajednica grada Zadra planira u dogovoru s Gradom Zadrom inicirati i nastojati unaprijediti uređenje plaža prije početka turističke sezone", stoji u obrazloženju ovog iznosa, no kada smo od direktora Marija Paleke zatražili podatak o dosadašnjim ulaganjima i radovima u tijeku, odgovoreno nam je kako su još uvijek u tijeku razgovori s predstavnicima mjesnih odbora.

- TZ grada Zadra navedeni iznos planirala je u stavci Poticanje i sudjelovanje u uređenju grada. Stavka je povećana u odnosu na prošlogodišnji plan, jer je ovogodišnja intencija udovoljiti potrebama svih mjesta sukladno dogovoru s predsjednicima mjesnih odbora.

Navedena stavka odnosi se na sve zahvate kozmetičke prirode poput nabave klupa za sjedenje, košara za otpatke, rukohvata za ulazak u more, svlačionica, morskih ograda (bove) kao i slične opreme, eventualna nabava šljunka i dopuna hortikulturnog uređenja s ciljem unapređenja turističkih i ostalih mjesta, a sve sukladno dogovoru s predstavnicima mjesnih odbora i Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti.

Upravo su u tijeku razgovori i dogovori s predstavnicima mjesnih odbora glede potpora za aktivnosti turističkih mjesta, kaže direktor TZ Mario Paleka.

Za sada smo evidentirali radove na plaži na Puntamici. Do sezone nije ostalo puno pa se nadamo da će dogovori brzo završiti te će plaže u ljepšem svjetlu dočekati turiste.