U novom priopćenju za medije županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač iznosi podatke iz gradske uprave o dugovanjima tvrtki Zdenka Zrilića. Unatoč rješenjima Grad Zadar nije proveo ovrhu, što je vijećnik Akcije mladih prijavio i DORH-u.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

- Nakon više povezanih upita Gradskoj upravi došli smo do podataka da su tvrtke u kojima je involuiran Zdenko Zrilić kao vlasnik, suvlasnik i osoba ovlaštena za zastupanje dužne gradu kako slijedi:

Beta d.o.o 598 848,42 KN
Nautilus d.o.o 719 317,54 KN
Kepol plast d.o.o 645 120,27 KN
Tehno d.o.o 139 386,20 KN
Lavinia d.o.o 148 805,36 KN

Da je zbog neplaćanja dugovanja gradska uprava nad svim navedenim tvrtkama pokrenula postupak prisilne naplate te dobila pravomoćna rješenja o ovrsi. Prema posljednjim odgovorima koje sam dobio ovrha nije provedena jer je ovršenik kao sredstvo osiguranja dao mjenice te plaća dug u ratama. Na moje pitanje da li mjenice imaju pokriće i zašto navedene tvrtke imaju drugačiji tretman od građana i drugih tvrtki iz grada mi je odgovoreno kako postupaju u dobroj vjeri i pouzdaju se u njihovu istinitost.

Nije jasno na čemu se temelji dobra vjera gradske uprave budući je nad 5 tvrtki pokrenula prisilnu naplatu zbog neplaćanja dugovanja a tvrtka Tehno holding d.o.o dužna je gotovo milijardu kuna pa sam zatražio dodatna pojašnjenja. Da li se dobra vjera Grada temelji na ekonomskim osnovama, na političkim osnovama ili je neke druge naučno-fantastične prirode ?

Kako mi iz Gradske uprave nisu bili u stanju odgovoriti imaju li izdane mjenice pokriće ili nemaju slučaj sam proslijedio na istraživanje DORH-u jer se radi o možebitnom kaznenom djelu krivotvorenja vrijednosnih papira iz članka 275 st. 1 Kaznenog zakona.

U međuvremenu dok se ovaj gordijski čvor ne raspetlja savjetujem građanima i tvrtkama nad kojima je grad pokrenuo postupak ovrhe da svoj dug plate mjenicama pozivajući se na Zdenkov presedan.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač