Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića, 21-godišnjakom i 16-godišnjakom, koje se sumnjiči za napad na policajce prilikom navijačkih nereda na nogometnoj utakmici između Posedarja i Pakoštana, održanoj u subotu na stadionu Gordan Demo.

Tenzije u derbiju Prve županijske nogometne lige, koji je odlučivao o pobjedniku lige, kulminirale su bacanjem pirotehničkih sredstava, odnosno bengalki na teren. U svrhu osiguranja utakmice i sprječavanja daljnih nereda, policijski službenici krenuli su u raščišćavanje tribina. U jednom trenutku 21-godišnjak je jednog od policajaca uhvatio za ruku i pokušao udariti, dok je maloljetni 16-godišnjak šakom u lice udario policajca koji je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Obojica mladića su u subotu poslijepodne uhićena, te privedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. U nedjelju su uz kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Kriminalističko istraživanja vezano za navijačke nerede na nogometnoj utakmici se nastavlja.