Nakon posjeta Sveučilištu u Zadru premijer Andrej Plenković stigao je u Kneževu palaču gdje je održano predstavljanje liste HDZ-a za izbore za Europski parlament. Predsjednik Županijskog odbora ove stranke Božidar Kalmeta istaknuo je samo za obnovu objekta u kojoj se predstavljanje održava dobiveno 35 milijuna kuna europskih sredstava, a za susjednu Providurovu palaču oko 40.

- Do sada je u županiji uloženo oko 2,5 milijardi kuna EU sredstava, što govori o važnosti tko će nas i kako zastupati u EU parlamentu. Apsolutno dajem potporu ljudima i damama koji su na toj listi, držim da su to najbolji, najsposobniji i najkompetentniji kandidati, rekao je Kalmeta te pozvao simpatizere HDZ-a da izađu na izbore.

I zadarski gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako je Kneževa palača samo najvidljiviji projekt financiran europskim sredstvima.
- U Zadru naša stranka služi narodu već 30 godina, a to je ono što se vidi na svakom koraku. Mi smo stranka koja zna raditi i sagraditi, rekao je Dukić, dok je župan Božidar Longin dodao da je zahvaljujući europskim sredstvima došlo do velikog napretka u gospodarskoj i turističkoj infrastrukturi.

Nakon nositelja liste novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković.

- Zadarska županija se dinamično razvija od Domovinskog rata kao malo koja druga u Hrvatskoj, u gospodarstvu, turizmu, prometnoj povezanosti. Imamo priliku kroz europske fondove smanjivati nejednakosti u razvijenosti, a prva točka našeg programa je jačanje u gospodarskom smislu, kontinuiran rad koji se temelji na rastu a ne zaduživanju, u fiskalnoj konsolidaciji i poreznom rasterećenju. Najvažniji iskorak je provedba velikih strateških infrastrukturnih projekata. U Zadru je luka Gaženica dala novu dimenziju, autocesta praktički dolazi na pomorsko dobro, ulaže se u razvoj Zračne luke, a slijedi nam i modernizacija buduće željezničke infrastrukture. Nastavljamo sa strukturnim reformama, želimo napraviti nove iskorake i privući ključne investicije, rekao je Plenković.

Središnji skup održava se večeras u dvorani na Višnjiku.