Nakon što je Vrhovni sud zbog nedovoljno razjašnjene činjenice srušio prvu presudu iz 2017. godine, Hrvoje Domobran Knežević danas je na Županijskom sudu u Zadru ponovno osuđen na 30-godišnju kaznu zatvora zbog teškog ubojstva Josipe Božić. 

Stravičan zločin dogodio se u noći s 26. na 27. studenog 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču. Tada 22-godišnji Knežević svoju je 21-godišnju djevojku, s kojom je živio u izvanbračnoj zajednici, ubio na okrutan način - bacajući je po zidu i dijelovima namještaja te nanoseći joj ubode skalpem, šilom i kuhinjskim nožem. Smrtonosna ozljeda bila je ubodna rana lijeve strane vrata. Ubrzo nakon zločina, Knežević je nazvao majku ubijene djevojke, a potom i policiju, te im priznao sve što je učinio. 

Toksikološkim vještačenjem utvrđeno da je bio u stanju smanjene ubrojivosti zbog konzumacije amfetamina, odnosno speeda. No kako je danas na izricanju presude istaknuo predsjednik Sudskog vijeća Hrvoje Visković, takva smanjena ubrojivost bila je samoskrivljena, odnosno okrivljenik se sam doveo u takvo stanje. Kneževiću je stoga izdana obvezna mjera liječenja od ovisnosti. 

- U ponovljenom postupku utvrdili smo stvari koje je Vrhovni sud zatražio, odnosno da je oštećena patila više od uobičajenog te namjeru počinitelja, naglasio je Visković.

Troškove sudskog postupka u iznosu od stotinjak tisuća kuna mora podmiriti okrivljenik koji je nakon saslušanja kazne vraćen u istražni zatvor gdje će čekati pravomoćnost presude.