Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, dr. Predrag Orlović, obavijestio je javnost kako je u nedjelju u jutarnjim satima napadnut njihov djelatnik. 

Na povratku s intervencije trojica djelatnika Zavoda zaustavili su se u pekarni Stanovi gdje je nepoznata osoba počela verbalno napadati vozača tima. Liječnik je stao u obranu kolege, na što je napadač počeo s fizičkim napadom na liječnika. Zadao mu je više udaraca rukom u glavu, bacio ga na pod i više puta udario. 

Uz pomoć svih prisutnih, napadača su tek nakon nekoliko minuta uspjeli obuzdati. Odmah je obaviještena zadarska policija, no do dolaska djelatnika MUP-a napadač je napustio mjesto događaja, a policija je napravila zapisnik. Liječnik Zavoda za hitnu medicinu nalazi se na bolovanju, te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede, javio je Orlović umjesto policije. 

Kako su nam rekli u PU zadarskoj, informacija dosad nije objavljena jer je obrada događaja još u tijeku. Prema zasad dostupnim informacijama, nepoznati počinitelj timu hitne pomoći zamjerio je način parkiranja vozila ispred pekarnice.