Zadarska policija iz Odjela općeg kriminaliteta uhitila je jučer 44-godišnjeg bivšeg policajca, prvaka u jiu-jitsu te ugostitelja, zbog pomaganja preminulom Denisu Paraću koji je bio u bijegu od policije.
Javnosti poznatog Vedrana Ikića sumnjiči se da je pomagao bjeguncu tako što je dao na raspolaganje svoje vozilo. Prema informacijama iz PU zadarske, u sklopu kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja kako je 44-godišnjak u studenom prošle godine i početkom ove godine, a najmanje mjesec dana prije Paraćeve smrti, 6. travnja, ustupio svoj motocikl na korištenje i na taj način omogućio lakši bijeg i skrivanje osobi za kojom je policija tragala od rujna. Upravo je na tom vozilu Parać poginuo u prometnoj nesreći koja se dogodila u 5:55 sati u Ulici Hrvatskog sabora, u neposrednoj blizini kuće u kojoj se skrivao, na Putu Gumlina na Bokanjcu. Kako neslužbeno doznajemo, policija je tada u kući zatekla 33-godišnjeg vlasnika kuće te samog Ikića, njegov je motocikl s Paraćem za upravljačem ranije viđen i na šibenskom području.

Krim istraga povezanih događaja se nastavlja, a Ikić je uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela, jutros predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.