U sklopu obilježavanja Dana Gospe Loretske, mladi Arbanasi i ove godine organiziraju bogat program.

Hvalevrijedni duo, kojeg čine Karlo Petani i Borna Mazija, pripremio je čak dva koncerta. Prvi se održava u četvrtak, 9. svibnja, s početkom u 19 sati u Crkvi Gospe Loretske. Na dobrotvornom koncertu za "Marijine obroke" nastupit će Katedralni zbor Svete Stošije, Djevojačka klapa Fjok, vrsni dirigent Simon Dešpalj i sopranistica Valentina Mekovec te matični zbor Vicko Zmajević.

- Samo 120 kuna dovoljno je da jedno dijete 365 dana u godini ima topli obrok, a prošle godine prikupili smo 27.500 tisuća kuna i time nahranili 220 djece, rekao nam je Petani pozivajući sugrađane da se odazovu koncertu i ostave dobrovoljne priloge.

Program se nastavlja u petak, 10. svibnja, u 13 sati kada je na rasporedu dječji duatlon za učenike od 1. do 4. razreda Osnovne škole Krune Krstića. Duatlon, koji je prošle godine privukao preko 100 djece, organizira u suradnji s Triatlon klubom Zadar, Sonikom i našim Radijem 057.

- Akontacija je 10 kuna, a za djecu su osigurane majice, kacige, animacije, piće, hrana i pehari. U tijeku su i dogovori s Turističkom zajednicom Grada Zadra kako bi sljedeće godine uključili učenike iz svih zadarskih škola. Nadamo se da će ideja zaživjeti, poručio je Petani.

Program Arbanaške fešte završava velikim koncertom na Trgu Gospe Loretske. Za dobru atmosferu zaduženi su Ivan Županović s grupom Calypso i Ivica Sikirić Ićo.

- Ove godine po prvi put imamo i gosta iznenađenja iz Splita. Ime ne mogu otkrivati, ali posjetitelji će sigurno biti ugodno iznenađeni, rekao nam je Petani uz poziv svima da se pridruže tradicionalnoj proslavi u Arbanasima.