Zadar Outdoor Festival odvijat će se od 10. do 12. svibnj na najatraktivnijim lokacijama zadarske regije.

Organizatori najavljuju tri dana čistog adrenalina, sportskog nadmetanja i dobre zabave u čak šest disciplina: trčanju, trailu, mtbu, plivanju, kajakingu i SUP-u. Na ovogodišnjem festivalu očekuje se više od 1300 sudionika iz više od 20 zemalja svijeta, a o njegovoj atraktivnosti govori i činjenica da je Ivica Kostelić, koji je i sam vrhunski sportaš, koji neprestano radi na promicanju zdravog i aktivnog načina života te mnogobrojnih ljepota Hrvatske, već drugu godinu zaredom potvrdio svoje sudjelovanje na ZOF-u.

Ljubitelji trčanja, nakon nedavne utrke "Wings for Life", mogu sudjelovati u disciplini "Utrči u zalazak 5 ili 10 km powered by Heineken" u petak, 10. svibnja u 18.30 sati. Kombinacija svježeg morskog zraka i predivnih prizora bit će upotpunjena na cilju gdje sve trkače dočekuje jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu. Za sve ljubitelje bicikliranja organizirana je utrka "Zadar MTB Cross Country Race" u subotu, 11. svibnja u 10.30 sati. Prolazeći kroz Petrčane, Zaton, Privlaku i Vir, utrka kombinira asfaltne, makadamske i pješčane puteve, što će zasigurno biti dobar izazov svim ljubiteljima MTB-a. Istog dana, u 10 sati, počinje "ZOF Trail", pa će tako svi zaljubljenici u aktivnosti u netaknutoj prirodi doći na svoje istražujući ljepote Preka na otoku Ugljanu. Predviđene su dvije staze, dužine 10 i 21 km te će u utrci podjednako uživati amateri, kao i oni željni većih sportskih izazova. Ovo je prilika svima da pokažu svoje sportske vještine, ali i da ujedno otkriju svu ljepotu stoljetnih maslinika, po kojima je otok i poznat.

Svoje će plivačke vještine moći provjeriti svi oni koji se uključe na plivački maraton u nedjelju, 12. svibnja, u 10 sati. Start je predviđen s Morskih orgulja što ovaj maraton čini jedinstvenim. Ruta je dužine 1501 metar, u obliku trokuta. Istoga dana u 10.30 sati, kajakaši i svi oni koji će to tek postati, imaju priliku okušati se u ovoj zanimljivoj sportskoj disciplini. Start je mul ispred restorana "Harbour". Sve popularniji SUP-u, najbrže je rastući vodeni sport u posljednjih deset godina. Utrka je otvorene klase, super osmeraca ili obiteljski osmerac te se održava u 13.30 sati na zadarskoj rivi.

Osim natjecanja bit će organizirane i razne radionice. Uvijek popularan "slackline" i ove godine nudi mogućnost svladavanja ravnoteže, radionica sportskog penjanja naučit će osnovnim pravilima ove teške aktivnosti, a "yogini" pozivaju da im se besplatno pridružite u nedjelju ujutro na Pozdravu Suncu. Osim toga, za najmlađe je u ponudi i besplatna školica kajaka i školica SUP-a.