U Zadru će se dugo pričati o posljednjoj akciji u regularnom dijelu susreta protiv Cedevite, kada je za koš kojim bi se pobijedilo velikog suparnika ostalo 17 sekundi. Mario Little je krenuo s loptom, umjesto Božića i Žorića koji su se otvarali odabrao je sebe i šutom preko dva igrača sa šest metara promašio koš. Bili su vidno ljutiti njegovi suigrači, pa i trener Ante Nazor, no tu nije bilo pomoći. Zadar je u produžetku potonuo te je Cedevita zasluženo slavila 67:75.

- Ja sam vjerovao da ću pogoditi, za mene je to bio lagan šut. Ritam mi je bio malo poremećen zbog problema s prekršajima, ali sam svejedno mislio da je to dobar izbor. Možda sam trebao potražiti suigrače, ali nije bilo ni dovoljno vremena. Promašio sam, događa se, objasnio je Little nakon poraza.

Trener Ante Nazor novinarima je otkrio kako je akcija trebala izgledati.

- Kad smo izašli na teren rečeno je da lopta ide na Žorića. Stjecajem okolnosti ostala je kod Marija, nije bilo kao što smo planirali, ali eto dogodio se i to, rekao je Nazor.

Ostatak utakmice bio je ohrabrujući za Zadar. Ali što to sada vrijedi kada je ispuštena pobjeda kojom je Zadar mogao na svoju stranu prebaciti ulogu favorita. Sada je daleko od prolaska u finale...

- Parirali smo cijeli susret i dokazali da možemo igrati s njima, bez obzira na njihovu snagu rostera. Kada je igra isprekidana, s dosta izgubljenih lopti i lošim šutem, onda je taj skok prevaga. To je drastično otišlo na stranu Cedevite. Ako i igraš dobru obranu a ne kontroliraš obrambeni skok, to je opet loša obrana, rekao je Nazor nakon utakmice.

- Drugi uzrok poraza je Pullenova kvaliteta. Odigrao je kao šahist, bio je prevaga pogotovo u finišu. Žao mi je što nismo ostali pravi do kraja, što nismo iskoristili dva bonus faula i igrali tečnije, ali protivnik je tada pokazao kvalitetu više. Imali smo konce u svojim rukama, ovo nam je polog da izgledamo još bolje u sljedećoj utakmici.

Druga utakmica na rasporedu je u srijedu u 19 sati u Zagrebu.