Radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Tuđmana, koja bi u svom punom profilu trebala postati četverotračna, počet će kada se za to stvore uvjeti.

Tako glasi neodređena najava cestovnog projekta kojeg gradske vlasti pripremaju još od vremena gradonačelnika Živka Kolege .- Radi se o vrlo prometnoj ulici, najvažnijoj gradskoj transverzali na kojoj ne mogu početi radovi dok svoj dio posla ne završe Hrvatske ceste i dok se ne otvore ulice na kojim se radi rekonstrukcija (Put Stanova, Ulice Nikole Tesle...) informacija je iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje.

Hrvatske ceste tek će na jesen početi radove na uređenju te ulice od raskrižja s Bulevarom do raskrižja s Murvičkom ulicom. Proširenje će biti uz teren nekadašenje tvornice kruha na kojem se gradi stambeno-poslovni kompleks.
Projekt proširenja Tuđmanove ulice odvijat će se u fazama. Za prvu fazu do raskrižja s Putem Stanova, koju je projektirao Gin Company, Grad Zadar ima građevinsku dozvolu, dok će za drugu fazu, prema projektu D&Z, uskoro ishodovati. Ta je faza do raskržja s Ulicom bana J. Jelačića.

Za te dvije faze procjena vrijednosti je napravljena prije nekoliko godina i iznosi 12.5 milijuna kuna bez PDV-a. Kada se raspiše natječaj za izvođača, ponude će pokazati relanije stanje na tržištu cestogranje. Do tada bi Odjel za EU fondove trebao osigurati novac preko ITU programa za koji je Gradu Zadru odobreno 35 milijuna eura.

Za otkup zemljišta planirana su 3.5 milijuna kuna. Proširenje Tuđmanove ulice u prvoj fazi ići će stranom uz crkvu sv. Ivana - vjerujem uz sačuvan drvored čempresa. U drugoj fazi postoji problem širenje između kompleksa TIZ-a i prostora bivše vojarne - budućeg sveučilišnog kampusa.