Globalna utrka Wings for life s 9000 sudionika startala je na Liburnskoj obali točno u 13 sati po idelanim vremenskim uvjetima. Najmlađi sudionik utrke koja će se odvijati do Šibenika ima 16 a najstariji 87 godina. Među trkačima najviše je Zagrepčana pa Zadrana koje predvodi gradonačelnik Branko Dukić. On je još jednom rekao kako zbog ozlijede ove godine neće moći puno trčati. Lani je sunce pržilo ali je Dukić istračao do Bibinja. Svim sudionicima utrke gradonačelnik je poželio dobrodošlicu a onima koji nisu danas bili u najdužoj startnoj zoni, poručio je: vidimo se dogodine!

Atmosferi pripreme za utrku koju su s Muraja pratili brojni građani, pridonijela su Krila oluje. Otac i sinovi Kovačević iz jednog zagrebačkog gospel zbora otpjevali su himnu uoči starta utrke.
Među trkačima su naši najbolji veslači braća Valent i Martin Sinković.


Danas su organizatori utrke objavili kako je u proteklih 5 godina za istraživanje lijeka za oštećenja leđne moždine, prikupljeno 23.6 milijuna eura.
U prijenosu za koje je ekskluzivna prava imala Nova TV čak je rečno da je lijek pronađen ali da se istraživanje nastavlja.

Sudionici zadarske utrke danas su "okupirali" povijesnu jezgru Grada, a start je bio poput rijeke koja teče.