Dati svoj maksimum je ono najvažnije bez obzira koliko to bilo. Sretan i ponosan što sam još jednom imao priliku biti dio Wings for Life World Run i to baš u našem Zadru, napisao je gradonačelnik Branko Dukić na svom Facebook profilu.

Iako se unaprijed ogradio sa sportskom ozljedom, zadarski gradonačelnik istrčao je istu dionicu kao lani - do Režana u Bibinjama.

Tu ga je uhvatilo vozilo kao i pratnju: pročelnike Robertina Dujelu, Krešimira Karamarka, pomoćnicu pročelnika Marinu Pajkin te direktora TZ Grada Marija Paleku. Pročelnika Šimu Erlića je puno ranije uhvatila „fibra".

Ali zato je pomoćnik pročelnika Hrvoje Baranović bio gotovo neuhvatljiv do Turnja. Hrvoje Baranović istrčao je 24 kilometra i rekorder je gradske uprave.

U odnosu na lani kada je sunce pržilo i utrka je bila "za krepat", ove je godine, prema ocjeni pročelnika Dujela, koji se natrčao kao nogometni sudac, trčanje bilo lagano jer su bili odlični vremenski uvjeti. Moglo se još, ali pratilo se gradonačelnika Dukića koji je dokazao da je igranjem nogometa u dobroj formi.