Gotovo 17 godina od dobivanja prostora od tadašnjeg DUDI-ja, u ponedjeljak počinju radovi na uređenju prizemlja glavne zgrade u kompleksu bivše vojarne „Stjepan Radić" za potrebe preseljenja I. Policijske postaje Zadar PU zadarske.

MUP je posao povjerio tvrtki PRIMAT-RD iz Hrvatskog Leskovca koja je na javnom natječaju bila povoljnija od konkurencije unatoč tome što je zatražila milijun kuna više od procjene, odnosno 7.042.187,90 kuna (bez PDV-a). Proveden je i postupak jednostavne nabave za stručni nadzor radova, te je sklopljen ugovor o stručnom nadzoru s tvrtkom INSTITUTOM IGH iz Zagreba.

Prema informacijama iz Službe za odnose s javnošću MUP-a, radovi obuhvaćaju spajanje objekta na vanjsku infrastrukturu odnosno javnu elektroenergetsku, vodovodnu i kanalizacijsku mrežu. Izvođač je uveden u posao 23. travnja, a planirani početak radova predviđen je 6. svibnja. Sukladno sporazumu iz rujna prošle godine, Zadarska županija sufinancirat će troškove uređenja s 600 tisuća, a Grad Zadar s milijun kuna. Prostor u Ulici Zore dalmatinske, u kojoj trenutno djeluje I. Policijska postaja, bit će vraćen na korištenje Županijskom sudu u Zadru.

- Preseljenje se planira krajem 2019. godine, ističu iz Ministarstva unutarnjih poslova.