ZADAR- Prve laste koje su doletjele na zadarski aerodrom vjesnici su nikad bolje sezone.

Slikovito rečeno to  su rezultati prometa za mjesec travanj koje je objavila Zračna luka Zadar.  U travnju, kada je počela međunarodna sezona, zabilježena su 425 leta koja su donijela 74 443 putnika. Povećanje je to od nevjerojatnih 62.86 posto. Nikad bolji travanj nismo imali, potvrdio nam je to Nikola Barać, zadužen za informiranje javnosti ali i aerodromsku statistiku. Dakle, lani je na zadarski aerodrom u istom mjesecu bilo 315 letova s kojim je doletjelo 45 705 putnika.

I sve to za 50. godišnjicu od otvaranja Zračne luke Zadar. Na stranici Zračne luke Zadar objavljen je podsjetnik na taj 19. travnja kada je otvoren aerodrom u Zemuniku. Uz čestitku direktora Josipa Klišmanića koji je u odnosu na lanjskih 604 tisuće putnike, za obljetničku godinu najavio 750 tisuća putnika.

Obilježavanje 50. godišnjice bit će nakon završetka sezone letova koja obećava rekordne rezultate. S 15 novih linija i četiri nove kompanije Zračna luka Zadar, prema ocjeni analitičara, ima najveće povećanje ne samo u odnosu na hrvatske zračne luke već u regiji.