Općina Bibinje obilježila je svoj dan svečanom sjednicom na kojoj je načelnik Bruno Bugarija otkrio kako će Vlada RH u lipnju  zasjedati u Zadru, objavljeno je na stranici Općine Bibinje.

-  Imam informaciju da će u šestom mjesecu Vlada RH zasjedati u Zadru, stoga ćemo i mi uputiti apel da se projekt zaobilaznice pruge, koji je već za vrijeme Ministra Kalmete bio pred lokacijskom dozvolom, da Vlada prihvati nastavak tog projekta. Što je važno reći za ove projekte na koje mi financijski ne možemo utjecati. Snaga Bibinja danas, možda se najviše očituje u nedavnoj odluci Općinskog vijeća koju je predložio Načelnik Općine Bruno Bugarija, da Općina Bibinje kupi od Ine d.d. prostor veličine 16 tisuća metara kvadratnih za svoje potrebe. To je prostor kako Bibinjci kažu plinare ili Ine plina gdje će biti sjedište komunalne tvrtke Bibinjac d.o.o. ali i drugih javnih sadržaja važnih za budućnost. Očekivanim izmještanjem pruge taj će prostor dobiti još više na važnosti jer će eliminacijom svih prepreka između mora i Ine plina i planiranim ulaganjem na tom prostoru cijelo Bibinje dobiti jednu novu dimenziju.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena monsinjoru Pavlu Keri, za znanstvena i kulturna ostvarenja, kojima je zadužio hrvatsku kulturnu i akademsku javnost.

 

Najboljim učenicima Osnovne škole Stjepana Radića Bibinje koji su se istaknuli sjajnim rezultatima na prijedlog Ravnateljice škole, dodijeljene su zahvalnice i po 500 kuna. izletom u Knin.

Općina Bibinje priznanje je uručila Anti Šimuniću i njegovim prijateljima. Zahvala je ovo na njihovom nesebičnom i humanom doprinosu u obilježavanju obljetnice Oluje u Bibinjama.