ZADAR- Organizatori iz marketinga multinacionalne kompanije Red Bull danas su zadarskoj vijećnici najavili 6. Wing for life - koja će u nedjelju oboriti rekord od 9 000 trkača. Utrka je rasprodana mjesec i pol ranije, istaknuo je menadžer te kompanije Zoran Kosanović, podsjećajući kako ona ima humanitarni cilj - prikupiti novac za istraživanje lijeka za oštečenja leđne moždine. Do sada je prikupljeno nekoliko desetaka milijuna eura, neodređen je bio Kosanović s podatkom koji sve više zanima javnost.

On i Iva Milevoj, menadžeri utrke zahvalili su se svim građanima Zadra na strpljenju, Gradu Zadru što im je ustupio infrastrukturu, ali nisu javno zahvalili na sponzorstvu od 650 tisuća kuna koliko im se i ove godine daje iz gradske blagajne. Kosanović je lani na novinarski ponovljeni upit kazao kako je taj novac namijenjen za organizaciju utrke koja košta dva milijuna kuna. Posebnu zahvalu organizatori su uputili volonterima, kojih će i ove godine biti preko 1000, a uz policiju će za sigurnost utrke biti angažirano i 200 zaštitara.

Direktora TZ Marija Paleke veseli što će u utrci sudjelovati 1 500 inozemnih trkača te je najavio kako će gradonačelnik Branko Dukić i on također trčati. Međutim, gradonačelnik se unaprijed opravdao ozljedom na malom nogometu pa će, kazao je, trčati koliko može. Dukić je također zamolio građane za strpljenje i razumijevanje. Ova je utrka iznimno organizacijski složena i logistički zahtjevna i traži od svih nas Zadrana malo odricanja i malo više strpljenja, poručio je zadarski gradonačelnik.

Stanarski duet: Gradonačelnik Dukić i pročelnik Dujela lani su dotrčali do Bibinja.