Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Zadranina, policiji poznatog od ranije, sumnjiči se da je u više navrata od 28. ožujka do 26. travnja preprodavao kokain na zadarskom području. Također ga se sumnjiči da je pomagao počinitelju kaznenog djela tako što je 05./06. travnja ustupio svoje prostorije za skrivanje tada počinitelja u bijegu, službena je informacija iz PU zadarske.

Kako doznajemo iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, 33-godišnjak je skrivao policijskog bjegunca Denisa Paraća koji je upravo tu noć poginuo u prometnoj nesreći u blizini mjesta gdje se skrivao na predjelu Bokanjac. Za njim je od jeseni prošle godine bila raspisana službena potraga zbog kaznenih djela s elementima nasilja, neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Parać je devet godina robijao zbog velike pljačke novca u vozilu Dalmatinske banke, a sumnjičilo ga se i za napad na vozilo odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. I nakon njegove smrti istraga vezana za ovaj događaj se nastavila.

Uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promete drogama te pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela, 33-godišnji pomagač Paraću predan je pritvorskom nadzorniku PU zadarske.