Otvorena je izložba fotografija učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji Prirodoslovno-grafičke škole Zadar u sklopu manifestacije „Eko dani" u Kazalištu lutaka Zadar.

Na otvorenju izložbe proglašeni su najbolji radovi i uručene su nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola uz prigodan svečani program. Izložbu su otvorili i uručili učenicima priznanja i nagrade Ivana Modrić iz Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije i Tomislav Grbin, ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Na natječaj fotografije naziva „Fotografija bez granica" prijavljeno je preko 120 fotografija u dvije kategorije: srednja škola i osnovna škola.

Na 18. po redu Eko danima zajednička tema za ovu godinu je Eko spiza. Kao škola partner sudjelovala je i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar sa svojim štandom i učenicimakoji su prezentirali kako se rade zdravi voćni napitci (smoothie). Gosti izložbe i učenici mogli su kušati različite, šarene zdrave napitke uz razvijanje zdravih navika.

Osnovna škola - nagrade

1. Ivan Prpić 8 razred s fotografijom U bijeli svijet,, OŠ Nikole Tesle Gračac

2. Ana Kostović 5 razred s fotografijom Posljednja kap, Oš Bartula Kašića Zadar

3. Marin Štrajn 8 razred s fotografijom Iskonska pučina, Oš Petra Preradovića Zadar

Srednja škola - nagrade

1. Emanuela Škara 3 razred (Oboa), Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

2. Stella Agić 2 razred (Boje), Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

3. Dorijan Dukić 3 razred (Plač galaksije), Prirodoslovno-grafička škola Zadar