Nakon upozorenja našeg čitatelja da je uređen dio Ulice Nikole Tesle bez autobusnog stajališta, a autobusi Liburnije ukrcavaju i iskrcavaju putnike na cesti, dobili smo i reagiranje iz gradske uprave.

Oni kažu kako iz Liburnije nije bilo zahtjeva za autobusnom stanicom prilikom izrade projekta koji je odavno napravljen. Ističu kako je sigurno da će se u nastavku rekonstrukcije predvidjeti autobusna stanica na toj ulici uz koju nastaje jedno novo mini stambeno naselje. Iz gradske uprave zahvaljuju našem sugrađaninu koji je u pravu upozorivši na jedan takav problem te pozivaju građane da se jave sa svojim sugestijama i primjedbama.

Istina je kako ni u upravi Liburniji nisu znali, do tog javnog upozorenja, kako mjesto gdje je godinama stajao gradski autobus nije obilježeno. Ali bit će, već danas ili sutra, obećali su im u gradskoj upravi kao i to da će se nastojati otkupiti zemljište od vlasnika Bagata kako bi se u Ulici Nikole Tesle napravilo pravo ugibalište.

Jedinice lokalne samouprave su te koje rade ceste i grade autobusna stajališta, odnosno stvaraju uvjete za odvijanje javnog prometa. U Zadru imamo više obnovljenih i dograđanih ulica u kojima je napravljeno ugibalište sa znakom autobusnog stajališta, a koja nisu na trasi javnog gradskog prijevoz. Na njima ne staju autobusi Liburnije koji, primjerice ne prolaze Ulicom Hrvoja Ćustića. Možda, jednog dana.