U Petrčanima su lani u lipnju zaustavljeni radovi nasipanja mora na dijelu plaže Petrčane jer su bili ilegalni. Radove je naručio tadašnji Mjesni odbor pod vodstvom Duje Stanišića, plaćala Turistička zajednica Grada Zadra, a kažnjen je izvršitelj.
Godinu dana poslije na gradskoj plaži u Petrčanima ništa se nije promijenilo.

- Ja sam dobio i glasove na račun rješavanja tog problema, kazao nam je novi-stari predsjednik Mjesnog Odbora Velimir Čubrić. Međutim, rješenje Lučke kapetanije kojom je to trebalo vratiti u prvobitno stanje, Mjesni odbor Petrčana nije izvršio.K

- U gradskoj upravi su mi rekli da se to ne dira jer će Županijska lučka uprava tu nastaviti raditi treću fazu uređenje luke u Petrčanima, kazao nam je Čubrić.
Pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela, kojeg smo pitali za slučaj plaže u Petrčanima, rekao je kako oni tu ne mogu ništa dok se stanje na tom dijelu plaže ne vrati u prvobitno stanje.

Predsjednik MO Petrčana Velimir Čubrić ogorčen je odnosnom Grada Zadra prema toj plaži na koju se ljeti najviše dolazi iz samog Zadra.

- Iz Petrčana Turističkoj zajednici Grada Zadra svake godine odlazi 2.5 milijuna kuna od boravišne pristojbe. Slobodno napišite što vam god u glavu dođe o tome kako izgleda ta plaža. Ona je nikakva, a Petrčane su turističko mjesto u komje zimi živi 500 ljudi a ljeti nas bude i do 8000, kazao je predsjednik Mjesnog odbora Petrčane u kojem je sve isto kao i lani.

Osim što su dobili zid kojem je, kako kaže Čubrić, jedina funkcija da priječi pogled na more. Taj betonski zid u sklopu uređenja lučice Petrčane doista je nagrdio vizuru Petrčane. Da je barem kamenom obloženo. No, to nije bilo predviđeno lani završenim projektom uređenja luke u Petrčanim koje ima još dvije faze, do kojih neće tako brzo reći, potvrdio nam je ravntelj Županijske lučke uprave Davor Škibola. S tim da se na istočnoj strani, gdje je u dnu petrčanske uvale plaže, nije ni planiran nastavak projekta. Ali Grad Zadar koji upravlja pomorskim dobrom u ime Republike Hrvatske, jedini je koji može i mora urediti plažu u Petrčanima.

Za njeno uređenje potreban je projekt, kao i za plažu koja to i službeno nije na obalnom zidu Punte Bajlo. Više od polovice iznosa od 600 tisuća kuna, udvostručenog iznosa u Odjelu za komunalne poslove za održavanje plaža, odlazi na uređenje plaže na Punti Bajlo. Obala i lučice iz svoje blagajne pripremat će plažu Kolovare, dok je ona u Petrčanima u planu redovnog održavanja tijekom svibnja. U tom su programu plaže Marex, Vitrenjak, Puntamika, Diklo, Kožino te Petrčane, naveo je pročelnik Dujela.