Ministar turizma Gari Cappelli danas je posjetio Škabrnju u Zadarskoj županiji gdje je, uz pukovnika Marka Miljanića, zapovjednika samostalnog bataljuna Škabrnje te pomoćnicu Moniku Udovičić, položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim braniteljima i civilima na groblju u Škabrnji, izvjestili su na stranici Ministarstva turizma.

.Tom prigodom prisjetili su se kobnog 18. studenog 1991. godine kada je u obrani Škabrnje poginulo stotinjak branitelja i civila.
„Ponosan sam na sve što smo dali u obrani našeg kraja, ali ono što želim poručiti je da živjeti se mora i sretan sam kad vidim mlade i njihovu djecu koji ovdje stvaraju život jer znam da se naš trud isplatio", rekao je tom prilikom pukovnik Miljanić.


Ministar Cappelli zahvalio je zapovjedniku na doprinosu u Domovinskom ratu i obrani Škabrnje te naglasio kako ovaj kraj uz vrijedne ljude ima potencijala prirodne ljepote i poljoprivrednu kulturu turistički valorizirati. Osim toga, naglasio je  ministar turizma,  kako će s obzirom na to da je tijekom nedavnog nevremena križ pored spomenika srušen, inicirati akciju za njegovu obnovu.