Gradonačelnik Branko Dukić je koncem prošlog tjedna sudjelovao na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice bratimljenja dvaju gradova i tom prilikom s kolegom Erichom Raffom, gradonačelnikom Fürstenfeldbrucka dogovorio smjernice za daljnju suradnju.

Fürstenfeldbruck je sa Zadrom potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji 2. listopada 1989. godine, a potpisnici Povelje bili su Max Steer, gradonačelnik Fürstenfeldbrucka i Josip Vlahović, predsjednik Skupštine općine Zadar.

Gradonačelnik Branko Dukić susreo se i s gradskim vijećnicima Fürstenfeldbrucka te s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Münchenu Vladimirom Duvnjakom i Hrvatima koji tamo žive. Prošlog vikenda održao se i njihov festival na kojemu je sudjelovala zadarska klapa Diadora.

U razgovoru s gradonačelnikom potvrđena je obostrana želja za nastavkom i intenziviranjem buduće suradnje te je dogovorena kulturna i učenička razmjena. Uz kulturni i sportski centar, gradonačelnik Dukić je s domaćinom obišao Fürstenfeldbruck i njegove znamenitosti, a zatim i ulicu koja nosi ime našega grada, Zadarstrasse.