U crkvi sv. Kate vjernički puk Vukšića proslavio je blagdan sv. Marka. Svečanu misu s procesijom predvodio je župnik fra Božo Mandarić.

- Legenda kaže da su nakon ubojstva sv. Marka, krvnici pokušali spaliti njegovo tijelo, ali ih je u tom naumu spriječila žestoka oluja, omogućivši tako kršćanima uzeti njegovo tijelo i dostojno ga sahraniti. Od tada se vuče ovaj korijen blagoslova polja, da tražimo od Gospodina da nas očuva od oluje, da blagoslovi naš rad kao što je božja milost zaustavila mučenje evanđelista Marka. Neka Bog zaustavi nemir u našim srcima,  a svojom milošću neka blagoslovi naše trude, njive, usjeve i sve nas nazočne, rekao je na kraju fra Božo Mandarić.

Treba posebno istaknuti da je mladi župnik fra Božo Mandarić u kratkom roku svog djelovanja u župi Lišane donio pravi duhovni preporod. U crkvi sv. Nikole Tavelića Lišane, svake prve subote u mjesecu održava se duhovna obnova na koju u velikom broju dolaze vjernici iz cijele Dalmacije. 

Euharijstijsko slavlje uljepšao je mješoviti crkveni zbor sa svojim čuvenim starodrvenim pučkim pjevanjem "Vukšićke mise".

Na brdu Karanovac nalazio se stari grad Vukšić. U blizini starog grada opstojala je neka crkvica i kapela. Mještani misle da je bila posvećena na čast sv. Marka. Do takvog zaključka dolaze na temelju donedavnog održavanja procesije i blagoslova polja na blagdan sv Marka. Procesija je polazila iz župne crkve sv Mihovila i išla kroz polje sa stajalištima do starog grada na brdu Karanovac. Proslava blagdana sv. Marka održava se tradicionalno do danas, ali s procesijom, misom i blagoslovom polja u crkvi sv Kate.