Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta u suradnji s nadležnim odvjetništvom razotkrili su nova dva slučaja gospodarskog kriminaliteta.

Za ovjeravanje neistinitog sadržaja sumnjiči se 39-godišnjaka iz Zadra. On je u listopadu 2014. godine prilikom prijave i upisa u sudski registar za osnivanje novog trgovačkog društva dostavio sudu potpisanu i ovjerenu izjavu o nepostojanju nepodmirenih poreznih dugovanja, iako je kao vlasnik obrta imao nepodmirena dugovanja na osnovu poreza u iznosu od preko 40 tisuća kuna. Protiv 39-godišnjaka državnom je odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 49-godišnjakom sa šireg zadarskog područja,  kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kao odgovorna osoba trgovačkog društva, te kao vlasnik OPG-a i poljoprivrednog obrta, tijekom 2016 i 2017.godine pribavio je preko 200 krivotvorenih računa, koje je potom u trgovačkom društvu, OPG-u i poljoprivrednom obrtu knjižio kao pravovaljane, a potom je sastavljanjem poreznih prijava neistinitog sadržaja umanjio porezne obveze za iznos od preko 177.000, 00 kuna.

Protiv 49-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela utaje poreza i carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i krivotvorenja isprave.