Po uzoru na Zagreb i druge urbane sredine, u kojima su satovi postali tradicionalna mjesta susreta, Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Zadra pokrenuo je projekt postavljanja gradskih satova na frekventnim lokacijama u gradskim kvartovima.

Na metalnim stupovima visine 4 metra ugradit će se četverostrani analogni satovi s logom Grada Zadra. Oprema, vrijedna oko 80 tisuća kuna, napajat će se iz sustava javne rasvjete i sadržavat će akumulatorsku bateriju koja osigurava neprekidan rad. Prema najavi pročelnika Robertina Dujele, prvi sat ubrzo će kucati u proširenju nogostupa kod autobusnog stajališta "Mala pošta", a postavit će ga Marex Elektrostroj, ugovoreni izvođač za nabavu, ugradnju i održavanje gradske opreme.

Poznata zadarska tvrtka mora biti pripravna te za Grad nabavljati različitu komunalnu opremu u slučaju hitnih popravaka, ali ovakvih novih projekata zbog kojih će se u Zadru sve češće moći čuti rečenica "Nađemo se kod sata". U tijeku su finalni dogovori oko izgleda i ostalih lokacija javnih satova.