Talijanska brodska kompanija Gomo Viaggi sa svojim brzim brodom Nautilus povezat će Zadar s Pesarom. U četvrtak će biti prva od pet izvanrednih vožnja jer će s brodom doći novinari i turistički agenti koji će za talijansko tržište promovirati novo odredište. Redovna linija održavat će se od 30. srpnja do 27. kolovoza, utorkom i petkom iz Gaženice s međunarodnog gata.

Polazak iz Zadra bit će u 18. 30 sati a dolazak u Pesaro u 22.30 sati, dok je za Cesenatico (30 kilometara južno od Ravenne) još sat vremena plovidbe. Tu brodsku kompaniju zastupa domaći brodar i istoimena agencija Miatours preko koje će se prodavati karte za brod kapaciteta 350 putnika. Cijena povratne karte u predsezoni je 135 eura, u srpnju 150 eura a u kolovozu kada je najveća navala Talijana zbog njihovog ferragosta, karta za oba smjera iznosi 170 eura.

Za kućnog ljubimca i biciklu, koji se mogu ukrcati u 47 metara dug Nautilus, dodatno se plaća 150 kuna, 35 kuna je po komadu dodatne prtljage u odnosu na dopuštenih 15 kilograma, a još 110 kuna iznosi lučka pristojba. Za djecu od 2 do 12 godina popust je od 50 posto na cijenu karte, ali se i za njih plaća puna cijena lučke takse.