ZADAR - Ravnatelj zadarska bolnice dr. Željko Čulina još nije razriješio natječaj od 18. siječnja a niti se očitovao na novinarsko pitanje zbog čega je javni natječaj blokiran a nije poništen.

U međuvremenu su objavljena još dva natječaja. Jednim se uzalud traži troje kandidata za specijalizaciju iz hitne medicine te po jedan kandidat koji bi specijalizirao neurologiju te anesteziologiju s reanimacijom i intenzivnom medicinom.

Natječaj je objavljen na Veliki petak s rokom prijave od osam dana kao i drugi natječaj kojim se traže zaposlenici na 11 radnih mjesta. Sva su mjesta stalni posao odim za Hitni bolnički prijem za koji se traži troje liječnika koji bi tamo radili na određeno vrijeme. Novi je to pokušaj da se riješi taj Hitni bolnički prijem za kojeg će većina liječnika reći da nije dobro riješen model te da ne funkcionira onako kako se očekivalo kada je uveden prije pet godina. Dokaz tome je da se na 99 posto natječaja za specijalizaciju nitko ne prijavljuje.

Zadarski Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) nema ni voditelja iako se na natječaj 18. siječnja prijavio jedan kirurg iz bolnice. Privremeni je voditelj zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc koji je uz to što vodi osjetljivi i zahtjevan Odjel za anesteziologiju, preuzeo je odgovornot i za Hitni bolnički prijem. Potencijalni voditelj OHBP-a je u čekaonici suprostavljenih interesa moći unutar bolnice već tri mjeseca. U zadarskoj bolnici traži se i gotov specijalist, lijačnica ili liječnik koji bi prihvatio mjesto na Odjelu za transfuzijsku medicinu.

U istom natječaju oglašena je potreba za primaljom, dva mjesta za prvostupnika sestrinstva, za jednu medicinsku sestru, odnosno tehničara kao i mjesto pomoćnog radnika na kojem bi se zaposlila njegovateljica ili njegovatelj. Među medicinsko osoblje upleo se oglas za višeg upravnog referenta na koje se može zaposliti prvostupnik prava.