Hoteli Zadar d.d. tek su ovih dana dobili sudski spor s Gradom Zadrom za svoj istočni ulaz u hotel koji se uređuje u prostoru nekadašnjeg Q bara.

Naveli su da sporni ulaz djelomično predstavlja dio njihove zgrade, odnosno da se radi o natkrivenom ulazu u tu zgradu sa pripadajućim stepeništem i ukrasnom zelenom površinom. Zgrada da je ranije bila poznata pod nazivima hotel Beograd i hotel Lanterna, a ukazali su i na činjenicu da je objekt zajedno s utuženom nekretninom u njihovom vlasništvu preko 50 godina.

U dokaznom postupku sud je saslušao svjedokinju Mariju Pavić, koja navodi da je počela raditi kod tužitelja 1965. godine, dok je od 1974. do 1985. godine bila direktorica hotela koji se nalazio u zgradi. Navela je da nekretnina predstavlja ulaz u zgradu sa stepeništem, kao i da je na jednom dijelu bilo zasađeno cvijeće. Rekla je i da je ulaz u hotel na istom mjestu bio i kad je ona počela raditi i da po pričama starijih zaposlenika zna da je takvo stanje bilo još od prije Drugog svjetskog rata. Nikad nije bilo sporno korištenje nekretnina od strane tužitelja i njegov posjed, istaknula je.

Provedenim očevidom na licu mjesta sud je utvrdio da nekretnina predstavlja istočni ulaz u poslovnu zgradu tužitelja s pripadajućim stepeništem, te zelenu površinu uz sam istočni zid zgrade ispod balkona na istočnom pročelju.

Na temelju tih činjenica završio je spor oko zgrade bivšeg hotela Beograd u kojoj je donedavno bio kultni zadarski klub.