Do uskrsnih blagdana za promet je trebao biti otvoren početni dio Puta Stanova, na kojem su u tijeku radovi na obnovi kolničke konstrukcije. No stanje na terenu govori kako je taj prvotni rok probijen. 

Uz ispriku građanima, razloge kašnjenja pojasnio nam je pročelnik Komunalnog odjela Robertino Dujela.

- Do kašnjenja je došlo zbog naknadnog zahtjeva investitora stambenog objekta prema Vodovodu i Odvodnji za spajanjem na mrežu komunalne infrastrukture te nestabilnih vremenskih prilika prošlog tjedna. Dozvolili smo u ovom trenutku neznatno probijanje roka od maksimalno 7 radnih dana jer će svi budući uobičajeni zahtjevi za prekopom novoasfaltirane prometnice biti po posebnim uvjetima kojim štitimo ulice od prekopa unutar pet godina. Ispričavamo se i vjerujemo da će ugovoreni izvođač za održavanje nerazvrstanih cesta, Ceste zadarske županije, koje su nakon radova EVN-a i Vodovoda preuzele gradilište, u što kraćem roku završiti započeti posao. U dano obećanje da će radovi biti završeni do Uskrsa nije ukalkulirano odstupanje jer je Komunalnom odjelu prazan hod na gradilištu neprihvatljiv. 

Radovi obnove kolnika u dužini od 350 metara, od Ulice dr. Ulice Franje Tuđmana do ulaska u SRC Franko Lisica, vrijedni su 700 tisuća kuna. Ulica je za promet zatvorena od 26. veljače.